Arjen Obbema

Arjen is een ambitieuze en breed georiënteerde milieutechnoloog die zich graag inzet voor een betere wereld. Hij heeft een brede achtergrond op het gebied van Duurzaamheid, Gezonde leefomgeving, Circulaire Economie en Energietransitie en werkt graag in een politiek gevoelige omgeving.

De afgelopen 20 jaar heeft Arjen zich ontwikkeld tot senior adviseur duurzaamheid en milieuspecialist op de thema’s Afval, Geluid, Bodem, Externe veiligheid en Luchtkwaliteit.

Arjen is politiek-bestuurlijke sensitief, heeft inlevingsvermogen, is analytisch en creatief. Hij zet deze kwaliteiten in om samen met bestuurders, collega’s en inwoners stappen te  zetten naar een leefbare en duurzame samenleving. Arjen werkt meestal vanuit The Natural Step methode die vanuit een integrale visie toe werkt naar een programmatische manier van werken op basis van impact.

Regionaal samenwerken zit in zijn bloed. Zo heeft hij in de Metropool Regio Eindhoven in het programmateam van de RES Zuidoost Brabant gezeten, de eerste aanzet gegeven tot de werkgroep Energiebesparing en deelgenomen aan de Warmte werkgroep. Eerder heeft hij de basis gelegd voor regionale samenwerking bij de ontwikkeling van Eindhoven Airport. Ook op het gebied van afval/circulaire economie was hij één van de trekkers in de MRE en in Limburg (ASL).

Gezien zijn integrale duurzaamheidsaanpak was hij zowel in de gemeente Son en Breugel als in de gemeente Weert betrokken bij de ontwikkeling van de omgevingsvisie waarbij hij met name de verbinder was tussen duurzaamheid, milieu en gezondheid. Op het gebied van participatie en de omgevingswet was hij projectleider van een ontwikkeling van een stadsboerderij (op basis van een Verruimde Reikwijdte procedure/omgevingstafel) en heeft hij duurzaamheidscampagnes ontwikkeld.

In Son en Breugel heeft hij de eerste integrale klimaatbegroting van Nederland ontwikkeld. Daarbij zat een projectmatige aanpak voor het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed, circulaire economie en een integraal inkoopbeleid op basis van het MVI manifest.

Gezien zijn veelzijdige werkervaring kan hij optreden als strategisch adviseur, omgevingsmanager, specialist of als programma- /projectleider.

Momenteel is Arjen aan de slag bij de gemeente Gemert-Bakel waar hij zich als regisseur Buitenbied bezighoudt met de transitie van het Landelijk Gebied. Daarbij kijkt hij naar wat er allemaal gebeurt in het buitengebied, maar ook hoe de gemeentelijke organisatie daar samen met de verschillende stakeholders goed mee om kan gaan. 

Arjen is in staat om een verandering te bewerkstellingen door te verbinden en te ontzorgen. Bestuurders, collega’s en collega’s waarderen zijn manier van werken aangezien hij iedereen mee laat doen en in zijn waarde laat.

In zijn vrije tijd is Arjen hardloper en doet dagelijks aan yoga en meditatie. Arjen woont in Eindhoven, is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Samenvatting:

  • Duurzaamheid
  • Circulaire Economie
  • Energietransitie
  • Gezonde leefomgeving
  • Omgevingsmanagement

Emailadres: arjenobbema@smart-links.nl

Arjen Obbema (Smart Links)

Heb jij een vraag voor Arjen?

Ben je benieuwd naar wat hij voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op