Blog #14 BioArt duurzaam gehuisvest in Duitse Woningen!

Martijn de Kort

02-07-2021

Sinds de oprichting van Smart Links, in augustus 2018, is Smart Links actief geweest als adviseur van BioArt Laboratories. BioArt Laboratories is sinds enkele jaren gehuisvest in een oud bunkercomplex in Eindhoven, de Duitse Woningen. Smart Links adviseerde BioArt Laboratories in het oplossen van het huisvestingsvraagstuk, waarbij de gemeente Eindhoven als eigenaar betrokken was. In mei 2021 heeft het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Eindhoven besloten de Duitse Woningen aan BioArt Laboratories te verkopen. Daarmee is de opdracht van Smart Links succesvol afgerond!

De Duitse Woningen is een oud bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog, dat door het Duitse leger is gebouwd en er op dit moment bouwkundig niet best aan toe is. BioArt is tot op heden op tijdelijke basis in de Duitse Woningen gehuisvest, met de intentie om hier duurzaam te blijven. Daartoe dienden er afspraken te worden gemaakt met de gemeente Eindhoven omtrent de benodigde renovatie, duurzame instandhouding en verkoopvoorwaarden.

De samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en BioArt was voor verbetering vatbaar toen BioArt aan Smart Links vroeg om hen te adviseren over de businesscase voor huisvesting op deze locatie en hen te begeleiden in de gesprekken met de gemeente. Smart Links vormde een brug tussen de gemeente en BioArt om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken voor beiden. Er is in een periode van 3 jaar geleidelijk aan overeenstemming bereikt over de benodigde renovatie, de voorwaarden voor duurzame instandhouding van de Duitse Woningen en verkoopvoorwaarden. De Duitse Woningen worden voor 1 euro verkocht aan BioArt, dat een forse renovatie zal uitvoeren en de gebouwen duurzaam in stand zal houden. Smart Links feliciteert BioArt met de duurzame huisvesting in de Duitse Woningen!