Blog #6 Henk Leenders sluit zich aan bij Smart Links!

Martijn de Kort

15-10-2020

We zijn er trots op om een volgende versterking van ons team voor te stellen. En wat voor een! Henk Leenders sluit zich met ingang van oktober 2020 bij Smart Links aan. We vinden het super dat een adviseur en bestuurder met de staat van dienst van Henk ons team komt versterken!

Henk heeft jarenlange ervaring in de adviessector. In 1998 richtte hij Areaconsult op, een bureau voor beleids- en organisatieontwikkeling in de gezondheidszorg, en bouwde dat uit tot een middelgroot bureau. Wat wij met Smart Links aan het doen zijn, het opbouwen van een middelgroot adviesbureau, heeft Henk al gedaan!

Specialisaties van Henk zijn organisatieanalyses en -advies, opleidingen en trainingen, interimmanagement en werving en selectie. Het grootste deel van zijn werk was in of voor de gezondheidszorg, maar hij werkte ook voor maatschappelijke organisaties en semi-overheden, waaronder voor GGD’en. Met zijn achtergrond in de gezondheidszorg versterkt Henk dit thema binnen Smart Links, waar ook Paul van Liempd in thuis is.

Ook wat betreft politiek-bestuurlijke sensitiviteit past Henk uitstekend bij Smart Links. In een periode van 12 jaar, vanaf 2006, was Henk voor de PvdA lid van de gemeenteraad van Breda, van Provinciale Staten in Brabant en van de Tweede Kamer. In deze politieke periode ontwikkelde hij zich tot woordvoerder binnen het ruimtelijk domein (natuur, landbouw, luchtvaart).

Sinds Henk Tweede Kamerlid werd, is hij niet meer aan Areaconsult of een ander adviesbureau verbonden. Op dit moment is hij actief als adviseur van Mill Home (ontwikkelaar van modulaire woningen) en lid van het bestuur van de PvdA Brabant, waar hij zich toelegt op de scouting en coaching van politici en bestuurders. Henk heeft de wens om weer adviesklussen op te pakken én vindt het leuk om bij een bureau te horen waar hij zicht thuis voelt. Hij draagt met zijn ervaring graag bij aan de verdere ontwikkeling van Smart Links.

Henk richt zich op adviesklussen in de zorg, bijvoorbeeld bij GGD’en. Hij zou zijn expertise graag inzetten voor coachingopgaves. Ook spreekt het hem aan om er met zijn ervaring een bijdrage aan te leveren dat de juiste professionals op de juiste plek terecht komen. Heb je een opgave die hierbij past, maak gebruik van de kans om Henk in te zetten!

Meer informatie over Henk is te vinden op zijn profielpagina.