Blog #9 21!

Stijn Smeulders

24-01-2021

2021 Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De samenleving is na Covid-jaar 2020 toe aan nieuwe kansen. Dit geldt ook voor Smart Links. Een nauwe samenwerking in ons team en gezelligheid zijn belangrijke waarden voor Smart Links. Een digitale borrel is best gezellig, maar in een restaurant met wat eten erbij is echt leuker.

Het lijkt er gezien de vaccinatiecampagne gelukkig op dat 2021 niet het jaar van Covid gaat worden, maar de terugkeer van de samenleving die we gewend waren. Gelukkig maar! Wij hopen echter dat 2021 niet alléén het jaar gaat worden van terug naar normaal. De Covid-periode heeft er ook voor gezorgd dat we als samenleving dingen anders zijn gaan doen. Deze verbeteringen dienen we als samenleving wel te behouden als de lockdown over is. Het zou niet slim zijn als we als samenleving direct weer de problemen hebben die er jarenlang waren. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks in kilometerslange files staan omdat we allemaal om 8.30 uur op ons werk moeten zijn (dat kost veel tijd), voor elk overleg in de auto stappen (inmiddels weten we dat dit ook digitaal kan) en daar trouw 5 dagen per week verschijnen omdat je werkgever je anders niet in de gaten kan houden (dat is vreemd, je medewerkers niet vertrouwen).

Omdat we maatschappelijk betrokken zijn zien we het als Smart Links als opgave om de goede ontwikkelingen uit de Covid-periode te behouden. We hebben twee goede Covid-voornemens voor 2021. We blijven na de lockdown kritisch op voor welke overleggen we gaan reizen. Minder reizen kost niet alleen minder tijd (die we aan andere dingen kunnen besteden), maar zorgt ook voor minder drukte op de weg en in de trein, minder milieuschade en is ook nog eens goedkoper. Ten tweede zullen we, ondanks dat het langzaam wel bij onze omvang gaat passen, voorlopig geen kantoor nemen. We werken lekker thuis en vergaderen digitaal of gezellig in een restaurant met wat eten erbij.

2020 was voor Smart Links zakelijk een goed jaar. In 2020 groeide ons team van drie naar zes personen. Het jaar van onze doorbraak dus. Toch verlangen ook wij weer naar een normale wereld. Smart Links heeft ook de komende jaren een groeidoelstelling. Om te groeien is het vooral belangrijk om contacten te leggen. Allereerst om nieuwe teamleden te overtuigen om zich bij ons aan te sluiten. Als je geen extra capaciteit beschikbaar hebt kun je tenslotte niet groeien. En om samenwerkingsverbanden te ontwikkelen om meer kans te maken op gave opdrachten. Digitaal ging dit ons gezien de resultaten in 2020 prima af, maar fysiek is het makkelijker!

We kijken ernaar uit om in 2021 nieuwe stappen te zetten! Ongetwijfeld gaan we weer nieuwe mensen aan ons binden en uitdagende opdrachten doen voor inspirerende opdrachtgevers. We blijven jullie op de hoogte houden via onze blog en Linked-in pagina.