Bestuurssecretariaat Rabobank Nederland

  • Rabobank Nederland
  • Maart 2021 - juni 2021
  • Bestuurssecretaris, Bank, Governance, Coöperatie
  • Utrecht

Opdrachtomschrijving

Sinds maart 2021 is Marianne van der Sloot via Smart Links actief bij Rabobank Nederland in Utrecht.

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten de bank zich al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Niet met aandeelhouders, maar met leden om samen te werken aan structurele oplossingen voor de uitdagingen van destijds. Rabobank is actief in achtendertig landen met ruim 43.000 medewerkers (FTE).

Binnen Rabobank werkt Marianne in het Directoraat Bestuurszaken & Coöperatie. Het onderdeel dat verantwoordelijk is voor enerzijds de hele corporate huishouding van de bank, inclusief de besluitvorming, en de governance. Anderzijds is het directoraat verantwoordelijk voor de coöperatie, dat wat Rabobank Rabobank maakt.

De opdracht omvat de rol van Bestuurssecretaris voor verschillende organen binnen de bank zoals de Groepsdirectie (Raad van Bestuur) en gerelateerde committees. Tevens is Marianne verantwoordelijk voor het versterken van de governance van Rabobank, onder andere door te voldoen aan de verschillende corporate governance codes. Dit sluit mooi aan bij haar ervaring als bestuurder en achtergrond in de governance. Tevens sluit het werken voor een grote, toonaangevende coöperatie met maatschappelijke relevantie aan bij de impact die zij graag wil maken in onze samenleving.