Henk Leenders

Henk heeft aanvankelijk gewerkt als verpleegkundige in Nijmeegse ziekenhuizen, waar hij ook is opgeleid. Ondertussen studeerde hij management in Nijmegen en gezondheidswetenschappen in Maastricht. Daarna was hij docent en opleidingsmanager bij Avans Hogeschool in Breda en consultant bij een adviesbureau in Rotterdam.

In 1998 richtte hij Areaconsult op, een bureau voor beleids- en organisatieontwikkeling in de gezondheidszorg, en bouwde dat uit tot een middelgroot bureau. Specialisaties van hem zijn organisatieanalyses en -advies, opleidingen en trainingen, interimmanagement en werving en selectie. Het grootste deel van zijn werk was in of voor de gezondheidszorg, maar hij werkte ook voor maatschappelijke organisaties en semi-overheden, waaronder voor GGD’en.

In een periode van 12 jaar, vanaf 2006, was Henk lid van de gemeenteraad van Breda, van Provinciale Staten in Brabant en van de Tweede Kamer. In deze politieke periode ontwikkelde hij zich tot woordvoerder binnen het ruimtelijk domein (natuur, landbouw, luchtvaart).

Nu is hij coach, adviseur en toezichthouder. Henk is als adviseur verbonden aan Mill Home (ontwikkelaar van modulaire woningen) en lid van het bestuur van de PvdA Brabant, waar hij zich toelegt op de scouting en coaching van politici en bestuurders.

Samenvatting:

  • Coaching van management en bestuur
  • Manager en bestuurder
  • Toezichthouder
  • Gezondheidszorg

Mailadres: henkleenders@smart-links.nl

 

Benieuwd naar wat we doen?

Smart Links is hét adviesbureau voor organisaties die werken in het publieke domein. Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Kijk naar wat we voor anderen hebben gedaan!

Onze opdrachten