Petra Koenders

Petra is een ervaren bestuurder en strategisch manager. De afgelopen twee jaar was ze als wethouder in het zakencollege in Bergen op Zoom verantwoordelijk voor complexe dossiers zoals de gemeentelijke financiën, jeugdzorg en de duurzaamheid.

Daarnaast werkt Petra één dag in de week als managing director van Green Protein Excellence Centre (GPEC) . Dit instituut in West-Brabant heeft een leidende rol in de eiwit-transitie en verduurzaming van de voedselketen.

Als eerste directeur het Centre of Expertise Biobased Economy en later de Green Chemistry Campus stond ze gedurende 7 jaar mede aan de basis van de ontwikkeling van de Biobased delta. Binnen de Avans Hogelschool richtte zij zich  op duurzaam onderwijs en op de ontwikkeling van  duurzame – circulaire – biobased lectoraten waarmee toegepast onderzoek op dit gebied op de kaart werd gezet.

Haar projectleidersvaardigheden deed Petra op bij Ericsson, destijds bekend om haar hoge niveau van (internationaal) projectmatig en procesmatig werken. Hierdoor heeft zij zich ontwikkeld tot master projectmanager en programma manager.

Petra’s ervaring met openbaar bestuur, hoger onderwijs, startups, scale-ups, het MKB en groot bedrijf geven haar een goede basis op verschillende inhoudelijke domeinen strategisch en tactisch algemeen-, programma-, en projectmanagement te kunnen uitvoeren.

Als geen ander is Petra in staat om, geheel volgens de Smart Links filosofie, op een doortastende wijze werelden met elkaar in verbinding te brengen. Daarbij kijkt ze over grenzen en is ze in staat deze te slechten. Als (interim) bestuurder of directeur werkt ze net zo gemakkelijk voor de overheid, als voor het bedrijfsleven of het onderwijs.

Samenvatting:

  • Bestuurder
  • Management en Directie
  • Verduurzaming
  • Hoger Onderwijs
  • Innovatie

Emailadres: petrakoenders@smart-links.nl

Petra Koenders

Heb jij een vraag voor Petra?

Ben je benieuwd naar wat zij voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op