Roxanne Oude Alink

Roxanne begeleidt projecten waarin bewonersparticipatie centraal staat. Ze heeft ervaring binnen gemeentelijke organisaties, maar weet ook hoe het is om als externe projecten te begeleiden. Ze is beter in het faciliteren van een proces om te komen tot een gezamenlijk plan van de gemeente en de buurt samen, dan in het inmasseren van een plan waarin de buurtbewoner zich niet kan vinden.

Roxanne heeft Politicologie en Communicatiewetenschap gestudeerd in Nijmegen. Meteen na haar studie startte ze bij de gemeente Eijsden-Margraten in een afwisselende werkervaringsplek. Ze deed ervaring op bij de griffie, bij de ondersteuning van de gemeentesecretaris en keek mee op de communicatieafdeling.

Daarna is Roxanne als beleidsmedewerker duurzaamheid aan het werk gegaan in de gemeente Son en Breugel. Ze was verantwoordelijk voor de communicatiecampagne Wat we doen is groen en had daardoor regelmatig contact met inwoners van het dorp. Dat leidde ertoe dat ze buurtbegeleider werd bij Stichting Buurkracht. In deze functie heeft Roxanne veel ervaring opgedaan met uiteenlopende processen in bewonersparticipatie. Als buurtbegeleider heeft ze buurtteams begeleid in het opzetten van energiecollectieven, in het ontwerpen van een nieuwe straatindeling en in het aanleggen van gezamenlijke groen plantsoenen.

Nu is Roxanne zelfstandig ondernemer én werkzaam bij Smart Links. Namens Smart Links werkt ze als omgevingsconsulent in de gemeente Venlo in de Proeftuin Aardgasvrije Wijk Hagerhof-Oost.

Roxanne is betrokken en enthousiast, maar ook van het principe afspraak = afspraak. Dat wekt vertrouwen bij buurtbewoners, waardoor zij en de inwoners van elkaar weten wat ze kunnen verwachten. Ze houdt ervan binnen afzienbare tijd samen tot resultaten te komen. Het werk mag op stevig tempo doorstomen, zodat successen op gezette tijden gevierd kunnen worden, samen met de buurt.

Roxanne heeft groene vingers en is in haar vrije tijd te vinden in haar eigen tuin, buurtmoestuin of tussen de kamerplanten. Ze danst klassiek ballet en houdt van wandelen in de bergen. Roxanne komt uit het Limburgse Cadier en Keer en woont in Uden.

Samenvatting:

  • Bewonersparticipatie
  • Energietransitie
  • Stakeholdersmanagement
  • Omgevingsmanagement

Emailadres: roxanneoudealink@smart-links.nl

Heb jij een vraag voor Roxanne?

Ben je benieuwd naar wat zij voor jouw participatietraject of organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op