Afspraken maken…

Bij Smart Links vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich -naast hun werk voor Smart Links en onze klanten- inzetten voor de maatschappij. Dat kan als vrijwilliger bij een sportvereniging, culturele of maatschappelijke organisatie, maar ook in het openbaar bestuur.

Daar zijn we als Smart Links immers toch wel van: in alles wat we doen klopt ons hart voor de publieke zaak.

Wij vinden het dus prima als Smart Linksers actief zijn bij een maatschappelijke of politieke organisatie, of een functie bekleden in het openbaar bestuur. Als dat zo is, dan maken we daar wel altijd afspraken over. We zijn tenslotte een bedrijf wat haar brood verdiend in het publieke domein. Integriteit is onze belangrijkste kernwaarde. Daarom zijn we transparant over wat onze medewerkers doen en maken we afspraken om belangenconflicten te voorkomen.

Op dit moment is Martijn de Kort wethouder in de Gemeente Helmond (parttime, 0,8 FTE) én directeur van Smart Links. Net zoals we tijdens het wethouderschap van Paul van Liempd in Son en Breugel afspraken maakte met Son en Breugel hebben we nu afspraken gemaakt met de gemeente Helmond. Die afspraken maken we op eigen initiatief en in alle openheid. Daarmee nemen we als bedrijf zelf de verantwoordelijkheid, zijn we controleerbaar en aanspreekbaar.

 

De afspraken die we gemaakt hebben zijn (op hoofdlijnen*):

  • Gedurende het wethouderschap van Martijn zal Smart Links geen opdrachten uitvoeren voor en/of in de gemeente Helmond.
  • Ook werken wij gedurende deze periode niet voor aan de gemeente Helmond verbonden partijen (publiek en privaat), of in rechtstreekse opdracht van samenwerkingsverbanden waarin de gemeente Helmond participeert. 
  • Martijn zal gedurende zijn wethouderschap geen opdrachten uitvoeren in de regio Zuidoost-Brabant.
  • Overige opdrachten voor Martijn zullen pas na overleg met de gemeente Helmond aangegaan worden.

 

* een volledige lijst met organisaties is op te vragen bij via info@smart-links.nl – hier kun je ook terecht als je vragen hebt over onze visie en aanpak van integriteitsvraagstukken.