Martijn de Kort

Martijn heeft een bijzondere achtergrond. Er zijn niet veel mensen in Nederland die vóór hun 35e levensjaar twee bedrijven hebben opgericht met honderden personeelsleden in dienst. Samen met zijn vader en broer was Martijn oprichter en mede-eigenaar van Brainwash kappers en Yes! Salons. Binnen deze bedrijven was Martijn als COO verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Die rol was hem als bedrijfseconoom op het lijf geschreven.

Tijdens zijn tijd als ondernemer in de kappersbranche toonde Martijn zijn maatschappelijke betrokkenheid door vele jaren in verschillende bestuursfuncties actief te zijn binnen de branchevereniging van de kappers. Daarbij heeft hij o.a. geholpen bij het tot stand komen van Cao’s en een Arbo catalogus. Tevens was hij vicevoorzitter van de Europese brancheorganisatie voor kappers. Martijn is daardoor goed bekend met het bedrijfsleven, brancheverenigingen, Europa en arbeidsmarktverhoudingen.

In 2018 heeft Martijn besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Hij heeft de wens om zijn ervaring in het bedrijfsleven én publieke sector in te zetten om verbindingen te leggen tussen de publieke sector en het bedrijfsleven.

In zijn vrijetijd is Martijn lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Tevens was hij in 2017 kandidaat-Kamerlid voor de PvdA. Ook is hij ambassadeur van het Internationaal Vocalistenconcours en bestuurslid van de FC Den Bosch Foundation.

Samenvatting:

  • Ondernemer
  • Bedrijfseconoom
  • Maatschappelijk bestuurder
  • Statenlid

Mailadres: martijndekort@smart-links.nl

Benieuwd naar Smart Links?

Smart Links is in 2018 opgericht door Martijn de Kort, Paul van Liempd en Stijn Smeulders. Met z’n drieën hebben we de expertise en slagkracht om een breed scala aan diensten te leveren aan onze opdrachtgevers.

Lees ons verhaal