Martijn de Kort

Martijn is een zeer ervaren bestuurder met een brede achtergrond. Van oorsprong is hij bedrijfseconoom (International Business, Universiteit van Tilburg). Hij heeft bij een multinational gewerkt en samen met zijn vader en broer was hij oprichter en mede-eigenaar van Brainwash kappers en Yes! Salons. Binnen deze bedrijven was Martijn als COO verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en stuurde hij tot wel 150 vestiging en vele honderden medewerkers aan.

In zijn tijd als ondernemer in de kappersbranche toonde Martijn zijn maatschappelijke betrokkenheid door vele jaren in verschillende bestuursfuncties actief te zijn binnen de branchevereniging van de kappers. Daarbij heeft hij o.a. geholpen bij het tot stand komen van Cao’s en een Arbo catalogus. Tevens was hij vicevoorzitter van de Europese brancheorganisatie voor kappers. Martijn is daardoor goed bekend met het bedrijfsleven, brancheverenigingen, Europa en arbeidsmarktverhoudingen.

In 2018 heeft Martijn besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Hij had de wens om zijn ervaring in het bedrijfsleven én publieke sector in te zetten om verbindingen te leggen tussen de publieke sector en het bedrijfsleven. Het was voor hem de directe aanleiding om samen met Paul en Stijn Smart Links op te richten.

De afgelopen jaren heeft Martijn zich o.a. als Innovatiemanager, Programmamanager Energie en Kwartiermaker Slimme Infrastructuur bij Brainport Smart District gespecialiseerd in vraagstukken rondom Smart Cities, energie en innovatie en complexe samenwerkingen binnen de quadruple helix. Hij heeft een groot netwerk bij  overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven en is daarmee uitstekend in staat om partijen aan elkaar te verbinden en gezamenlijk resultaten te boeken.

Martijn was van 2015 t/m 2022 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. Hij was daar o.a. fractievoorzitter en een van de vicevoorzitters van de Staten. Tevens was hij in 2017 kandidaat-Kamerlid voor de PvdA. Ook is hij ambassadeur van het Internationaal Vocalistenconcours en bestuurslid van de FC Den Bosch Foundation. Hij heeft een leergang toezichthouden gevolgd bij Public Spirit en in dat kader Traineeship posities bekleed in raden van toezicht bij SMO in Helmond en een scholenkoepel in Eindhoven.

Momenteel is Martijn werkzaam als wethouder Economie en Arbeidsmarkt, Innovatie en Financiën (parttime, 0,8 FTE) in de gemeente Helmond. Om iedere schijn van mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen heeft Smart Links met de gemeente Helmond afspraken gemaakt. Onderdeel daarvan is dat Martijn zelf niet inzetbaar is voor opdrachten in Zuidoost Brabant.

Samenvatting:

  • Strateeg
  • Ondernemer
  • Bedrijfseconoom
  • Bestuurder
  • Economie en arbeidsmarkt
  • Financiën
  • Energietransitie
  • Innovatie
  • Quadruple Helix
  • Smart Cities

Mailadres: martijndekort@smart-links.nl

Benieuwd naar wat we doen?

Smart Links is hét adviesbureau voor organisaties die werken in het publieke domein. Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Kijk naar wat we voor anderen hebben gedaan!

Onze opdrachten