Skip links

Advisering Efteling

Efteling

De Efteling. Wie heeft er geen warme gevoelens bij? En zeker als je uit Brabant komt is de Efteling iets bijzonders. Voor Smart Links is het dan ook een waar genoegen om voor de Efteling te mogen werken!

In 1952 opende Stichting Natuurpark de Efteling het Sprookjesbos. Sindsdien is het park uitgegroeid tot een wereld vol wonderen. Om ook in de toekomst een van de toonaangevende attractieparken van Europa te kunnen blijven, heeft de Efteling een toekomstvisie opgesteld in de vorm van het Masterplan Wereld van de Efteling 2030. In dit masterplan zijn de groeiambities van de Efteling op hoofdlijnen beschreven. Om het masterplan uit te kunnen voeren, diende er een ruimtelijke vertaling naar een bestemmingsplan te worden gemaakt.

De gemeenteraad van Loon op Zand heeft in september 2018 ingestemd met het bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030 en heeft in september 2019 een herstelbesluit genomen om dit plan nog verder te verbeteren. Een aantal belanghebbenden heeft bij de Raad van State beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan. Tot de Raad van State hierover uitspraak doet, kan de Efteling geen nieuwe plandelen in gebruik nemen.

De Efteling heeft Smart Links in september 2019 gevraagd om als projectleider voor het bestemmingsplan op te treden. Stijn Smeulders coördineert vanuit de Efteling de voorbereiding van deze beroepszaak en adviseert over het verloop en gevolgen van de beroepszaak aan de Team Lead Bestuurlijke Zaken en indien relevant de directie en andere organisatieonderdelen.

Naast het bestemmingsplan houdt Smart Links zich ook bezig met enkele losse adviestrajecten binnen de public affairs van de Efteling en de effecten van wijzigingen in wet- en regelgeving.

Looptijd: Sinds september 2019

Locatie: Kaatsheuvel

Diensten: Bestuursadvisering

Paul van Liempd

Paul van Liempd

Bestuurder, Technologie, Energietransitie, Sociaal domein, Regionale Samenwerking

Zullen we binnenkort een kopje koffie doen?

Smart Links helpt jou met diverse vraagstukken binnen jouw organisatie. We gaan graag het gesprek met je aan om tot een ideale dienstverlening te komen.

Kennismaking